Dekkersbos


Het voormalige zandpad, het Dekkersbos, liep van de Middelweg naar de Rijksstraatweg, langs de rand van de Schevickhovense eng.


A1021_0002 Panorama vanaf de toren van Van Dusschoten in 1940. Waar toen de bosjes voor het natuurlijk landschap zorgden, zijn nu de woonwijk Dekkersbos en de koningin Wilhelminalaan
verrezen 2). Uiterst rechts de toren van Nellesteijn en de huizen staan aan de Rijksstraatweg.


A1021_0002 Het pad links gaat langs het Dekkersbos.De man onder de bomen is dhr. Combee, uitbater van de ‘Kleine Bazar’ en uitgever van het ansicht.A1021_0002 Het pad links gaat langs het Dekkersbos.De man onder de bomen is dhr. Combee, uitbater van de ‘Kleine Bazar’ en uitgever van het ansicht.


A1010_0001 Dit originele ansicht is waarschijnlijk in spiegelbeeld. De brede weg is de Middelweg richting dorp en de smalle weg, met de paaltjes, is het pad langs het voormalige Dekkersbos. Corrigeren we dat, dan krijg het volgende beeld.

Dit lijkt beter. Kijken we naar de sky-line van de Heuvelrug, dan zie links de Darthuizerpoort. Tussen de 3 bomen is de Tombe van Nellesteijn nog net zichtbaar en de bult helemaal rechts, daar staan de Peperbus en de Uilentoren. Vergelijk het maar met onderstaande foto.


©leersuminbeeld